Introductie

Taaltek, het trainingsbureau van Marjolein de Jong, is gespecialiseerd in het geven van trainingen Nederlands. Zij geeft trainingen en adviezen op het gebied van de schriftelijke communicatie. Persoonlijk en praktijkgericht: dat zijn haar uitgangspunten. Echt maatwerk dus.

Persoonlijke coaching bestaat al heel lang. Naast Opfrissen van je spelling, Formuleren en Notuleren is er nu ook Persoonlijke coaching Offertes schrijven! In een paar dagdelen weer helemaal op de hoogte van klantgerichte formuleringen. Een goede eerste indruk moet je namelijk waarmaken én verzilveren!


Aan de slag met eindredactie, Marjolein de Jong | 9789462157002 | Boek -  bookspot.nl

Aan de slag met eindredactie – Zó redigeer je een tekst is in het najaar van 2020 verschenen.

Dit boekje is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar dagelijkse werk e-mails en brieven in zo’n vorm wil gieten dat de lezer direct begrijpt wat de schrijver bedoelt. Om dat te kunnen moet je op de hoogte zijn van de taalregels. Je moet de fouten kunnen herkennen. Wát is er fout? Vervolgens moet je weten hoe je een tekst aantrekkelijker en beter leesbaar kunt maken.

5 jaar na  van het verschijnen van Notuleren, zo doe je dat! is er in maart 2020 een volledig geactualiseerde versie verschenen.  Het boekje staat vol met nieuwe inzichten en tips om het notuleren nog gemakkelijker en beter te maken!

 –


Workshop Efficiënt notuleren op de laptop. Leer wát je moet notuleren op laptop

We notuleren tegenwoordig allemaal op de laptop in Word, in Excel of met OneNote. Ook op de iPad of op een digitaal schrijfblok wordt genotuleerd. Ideaal! Maar punt blijft wel: wat voer je precies in? Wat is van belang voor je verslag? Focus op de essentie! Je ontvangt een usb-stick met notuleersoftware in Word die je tijdens de workshop gebruikt.


Samenwerking AVK en Taaltek
Taaltek en AVK hebben samen de training Notulen maken ontwikkeld.


Mindmappen op de laptop!
Mindmappen is een hele leuke registratietechniek die je meestal met pen en papier toepast. Het kan nu echter ook op de laptop! In de eendaagse training Mindmappen op de laptop leer je hoe je een elektronische mindmap kunt maken. Nieuwsgierig geworden? Bel Marjolein de Jong, 06-23 26 52 06 of vul het contactformulier in.