Introductie

Taaltek, het trainingsbureau van Marjolein de Jong, is gespecialiseerd in het geven van trainingen Nederlands. Zij geeft trainingen en adviezen op het gebied van de schriftelijke communicatie. Persoonlijk en praktijkgericht: dat zijn haar uitgangspunten. Echt maatwerk dus.

Persoonlijke coaching bestaat al heel lang. Naast Opfrissen van je spelling, Formuleren en Notuleren is er nu ook Persoonlijke coaching Offertes schrijven! In een paar dagdelen weer helemaal op de hoogte van klantgerichte formuleringen. Een goede eerste indruk moet je namelijk waarmaken én verzilveren!


Nieuw! Workshop Efficiënt notuleren op de laptop

Leer wát je moet notuleren op laptop

We notuleren tegenwoordig allemaal op de laptop in Word, in Excel of met OneNote. Ook op de iPad of op een digitaal schrijfblok wordt genotuleerd. Ideaal! Maar punt blijft wel: wat voer je precies in? Wat is van belang voor je verslag? Focus op de essentie! Je ontvangt een usb-stick met notuleersoftware in Word die je tijdens de workshop gebruikt.


Notuleren zo doe je datBoek Notuleren!
‘Notuleren, zo doe je dat!’ een boek van Marjolein de Jong over notuleren.
Een boekje vol nieuwe inzichten en tips. Je kunt als notulist zoveel meer doen: de notulist als adviseur! Zo wordt vergaderen effectief en verlaten de deelnemers vol energie de vergadering. Het ideale decembercadeautje: Notuleren, zo doe je dat! Voor slechts 15 euro. Dus surf snel naar je boekhandel!

 


Nieuwe spelling

Het is weer zover! Er is een nieuwe officiële Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie, beter bekend als het Groene Boekje verschenen.

Er zijn aangescherpte richtlijnen voor het correcte gebruik van hoofdletters (Minister?, ministerie?), de schrijfwijze van afkortingen, aaneen- of losschrijven van samenstellingen afkomstig uit het Engels (marketing-manager?), uit het Engels overgenomen werkwoorden (deleten, gsm’en), verkleinwoorden van Engelse en Franse leenwoorden (doucheje?)

Als je na een dagdeel op de hoogte wilt zijn van alle veranderingen: meld je aan voor de workshop Nieuwe Spelling. Vanaf 1 november verzorgt Taaltek workshops Nieuwe Spelling bij jou op kantoor. Ben je met minder dan 5 collega’s, meld je dan aan bij een open inschrijving in Utrecht of Zaandam.


Samenwerking AVK en Taaltek
Taaltek en AVK hebben samen de training Notulen maken ontwikkeld.


Mindmappen op de laptop!
Mindmappen is een hele leuke registratietechniek die je meestal met pen en papier toepast. Het kan nu echter ook op de laptop! In de eendaagse training Mindmappen op de laptop leer je hoe je een elektronische mindmap kunt maken. Nieuwsgierig geworden? Bel Marjolein de Jong, 06-23 26 52 06 of vul het contactformulier in.


Taaltek ook in Belgie!
Taaltek heeft ook een kantoor in Belgie. Astrid de Jong informeert u graag over de verschillende trainingen.
Astrid de Jong GSM : 0476.592.892